Povestea mea

Cred cu tărie că educația sub toate formele ei este o componentă importantă în dezvoltarea fiecărui om. Viața mi-a purtat pașii în domeniul educației, iar începând cu anul 2006 coordonez un program MBA, apreciat de publicul larg din România cât și la nivel internațional. Întotdeauna am simțit că menirea mea este aceea de a susține oamenii în procesul de dezvoltare personală și profesională, așa că mi-am ascultat inima cu toată încrederea. Am pornit pe acest drum, iar împlinirea profesională pe care am simțit-o în momentul în care oamenii pe care i-am îndrumat și-au exprimat recunoștința pentru schimbarea pe care am adus-o în viața lor a fost de neegalat.
Odată cu trecerea timpului, am realizat că acest sprijin nu este suficient și că există nevoia de mai mult. Am căutat constant modalități diverse de a ajuta clienții, iar răspunsul l-am găsit în mine, în momentul în care o traumă personală mi-a deschis drumul spre procesul personal de autocunoaștere, vindecare și devenire. Mi-am continuat studiile în psihologie, psihoterapie integrativă și neuroștiințe cu scopul de a dobândi cât mai multe resurse pentru a veni în întâmpinarea nevoilor celor care rezonează cu povestea mea și au nevoie de sprijin.
Experiențele de viață care m-au format de-a lungul anilor mi-au arătat cât de important este să ai în jur oameni care te susțin și îți sunt alături, indiferent de dificultatea momentelor prin care treci. Îmi doresc din suflet să pot fi un punct de sprijin și o sursă de energie pentru cei care simt nevoia să facă un pas către mine, să îi inspir și să îi ghidez pe parcursul unui drum provocator, dar minunat și plin de satisfacții - cel al cunoașterii de sine.

Alina Toader

De asemenea din anul 2023 am lansat atât studii de licență cât și de masterat. Sunt fericită pentru generația tânăra care poate accesa o educație britanică de top în România.

„A înțelege viața înseamnă a ne înțelege pe noi înșine și acesta este atât începutul, cât și scopul final al educației. Înțelegerea vine doar prin cunoașterea de sine, care este percepția întregului proces psihologic al omului”. (Krishnamurti, Despre Educație).

Misiunea mea

Simt din toată inima că misiunea mea este aceea de a ajuta oamenii și de a-i susține în procesul lor de autocunoaștere, vindecare și devenire a ceea ce sunt în adâncul ființei lor.

Experiența

Pe lângă background-ul academic și profesional solid, experiențele personale trăite de-a lungul timpului întăresc profilul de om iubitor de oameni care am fost dintotdeauna și sunt esențiale în misiunea de a-i ajuta pe alții să își redescopere sinele autentic și să trăiască în echilibru.

Călătoria

Copiii mei, Sara și în special Aris, băiețelul cu nevoi speciale, sunt cei care m-au transformat dintr-o victimă a traumei într-o învingătoare care a reînvățat printr-un lung proces de vindecare și transformare ce este iubirea, bucuria, încrederea, recunoștința, prietenia, susținerea, credința, vulnerabilitatea, empatia, compasiunea, asertivitatea și libertatea.

Dintr-o poziție de mare bucurie și entuziasm, îmi doresc să transmit mai departe oamenilor tot ceea ce pe mine m-a ajutat în propria călătorie de autocunoaștere, vindecare și devenire.

Floarea de hibiscus

Floarea de hibiscus este cea care mă reprezintă foarte bine, pentru că așa cum spunea și Jiddu Krishnamurti în Eliberarea de Cunoscut „Iubirea este asemenea unei flori care își dăruiește parfumul, o putem mirosi sau putem trece nepăsători pe lângă ea. Floarea se află acolo pentru toți, dar mai ales pentru cei care își dau osteneala să îi soarbă parfumul și să o privească cu încântare. Indiferent că noi suntem în apropierea florii sau că ne aflăm departe, ea continuă să împrăștie în jur suavul său parfum pentru toată lumea.”

"Viziunea ta va deveni mai clara doar cand te vei putea uita in propria inima. Cine se uita in exterior viseaza, iar cine se uita in interiorul sau se trezeste." Carl Jung